Tillbaka i öknen

Tillbaka i Afghanistan för sista perioden. Det har börjat bli kallt, idag var det bara 12 grader. Nästan som i Sverige. Jag kommer hem i mitten på december för gott, lagom till jul.

Jag tog med mig lite bilder som jag tog när jag var hemma så jag kan göra några inlägg härifrån. Bilden nedan är på det träd jag haft längst. Det är en kinesisk en som jag formgav för ~8 år sedan. Den hade en extremt tråkig form från början och en kollega i Bonsaisällskapet föreslog att göra en flotteform på den.
Den kommer att behöva en ny kruka till våren och kronan på den högsta stammen måste utvecklas lite mer. Men snart så blir den kanske bra.

2 comments on Tillbaka i öknen

  1. Jag tycker den ser bra ut som flotteform! Menar du alltså att stammarna var sidogrenar från början? Jag har aldrig provat att göra en sån men fick se en (ganska nygjord) på vårt senaste möte i Umeå och blev lite inspirerad att försöka.

    1. Hej Anna
      Ja precis, det som är stammar nu var grenar från början. Det var Stefan Strand som övertalade mig på våran träff, samma träff som när du stylade idegranen faktiskt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.