Knoppar redan?!?

Var ute i växthuset idag och tittade till växterna och såg att knopparna på min japanska lönnar börjat svälla. Fördelen och nackdelen med växthus. Fördel då det ger en längre växtsäsong, nackdel då internoderna (avståndet mellan bladen) blir för långa. Det hade redan börjat mörkna då jag var ute så jag lägger upp lite bilder nästa helg. Jag har även börjat kolla lite efter krukor och andra inköp inför vårens omplanteringar.  Det finns väldigt få leverantörer av krukor i Sverige, de enda jag kommer på är Bonsai & Trädgård i Mölndal samt Gramming Pots i Göteborg. Utomlands finns det såklart fler men då får man ta fraktkostnader och eventuell moms med i beräkningen. För träd i utveckling fungerar såklart vilken behållare som helst bra, så länge den tål frost.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: